Amb l’ADN emprenedor de Reus

Félix Oliva, CEO de Protego Seguros

*Article publicat al Anuari 2023 de Reus Empresa

En primer lloc, des de Protego Seguros volem aprofitar aquestes línies per felicitar Reus Empresa, després del seu naixement com a mitjà digital, per aquesta nova fase que es materialitza en una edició impresa. Amb una trajectòria de més de 25 anys al mercat assegurador, ens sentim orgullosos de formar part de l’esperit emprenedor de Reus, aquell ADN empresarial tan singular que des de fa més d’un segle l’ha mantingut com una capital amb un pes econòmic molt per sobre de la seva mida.

Creada a Reus el 1997, la nostra corredoria ha crescut al seu primer quart de segle assegurant els riscos d’algunes de les principals empreses hoteleres, de construcció, alimentació, i serveis més importants del territori. A dia d’avui, l’obsessió per la qualitat en l’atenció al client, basada en un assessorament personalitzat, ens ha portat a anar més lluny, fins al punt d’ocupar una posició molt destacada a Catalunya com a consultoria i corredoria d’assegurances especialitzada al mercat d’empreses. De fet, Protego ja se situa entre les deu primeres d’Espanya al segment d’assegurances de crèdit, la seva àrea de negoci més destacada, que aglutina prop del 50% de l’activitat.

Actualment ens trobem en un procés d’expansió a tot Catalunya i a Espanya, amb l’objectiu de consolidar-nos com a empresa de referència a l’assegurança de crèdit i el finançament alternatiu. El darrer any hem treballat per consolidar la nostra marca Credit Broker Protego -especialista en assegurances de crèdit- i hem obert oficina a Madrid per prestar un millor servei a nivell nacional. Com a primícia per a aquesta primera edició de Reus Empresa, podem avançar que ja està tancada l’adquisició d’una corredoria centrada assegurança de crèdit, també a la capital d’Espanya.

Per arribar fins aquí hem seguit en els darrers anys un rigorós pla de reinversió de resultats. A efectes d’estructura interna, des de l’octubre del 2021 he canviat el meu paper d’accionista i conseller del grup familiar, -històricament vinculat a l’automoció-, pel de propietari i màxim executiu de Protego, per poder centrar-me completament en la activitat d’assegurances i altres empreses afins a aquest sector.

Amb prop de 25 milions d’euros en primes intermediades el 2022, Protego dona treball a 22 professionals de perfil alt, amb estudis universitaris, que han rebut formació ‘in-home’ amb els nostres propis sistemes de formació i mètode. Entenem que només amb una plantilla motivada i molt especialitzada és possible generar solucions empresarials ‘a la carta’ a través de fins a una seixantena d’asseguradores diferents. Ens satisfà especialment emprar més del 70% de dones a la nostra plantilla, i prestem especial atenció que puguin conciliar la seva vida laboral i personal. Protego Seguros té avui prop del 50% del seu negoci fora de Catalunya, però es manté fidel a la seva identitat i a les seves arrels, amb la seu central i el domicili fiscal a Reus. Acabaré com he començat: a Protego Seguros volem continuar formant part durant molts anys d’aquest teixit humà que és darrere del ADN tan especial de la ciutat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *